Kisah buah...

Hye assalamualaikum smue. Sopan kan aku kali nih? Hikhik. Entry kali nih tade citer menarek pape pon juz nk kongsi ngn u'alls pasal buah. Opss biar aku terangkan, buah LIMAU BALI oke. Mst korg tertanye2 en ape speselnye buah nie smpai nak wat entry bagai lak. Haha. takdak spesel ape2 pon bg aku weh. Cume aku nk tye nih, bile korg mkn buah tu, korg rase ape ek? Sbb tiap2 kali aku mkn mst rase pahit jek wehh. Knp? Knp? Masih terbayang2 lagi kerakusan sdare mare aku mkn buah tuh. Smbil tu dowg ckp, "manis weh, rugi kau tak mkn!". Aku hanye mencebik bibir mnje ala2 angelina jolie je lah sbb aku tawu, kalau aku mkn, mst rase pahit gak! Takde gune aku pujuk tekak aku nih suh telan, ttp pahit, phm tak? Pahit!

Mase aku dok bangi ri tuh, ade mak sdare aku lawat aku. Sweet kan melawat anak buah? Heheh. Mase dye lawat tuh dye bawak skali buah yg aku anti tuh, atau pon buah yg anti aku tuh, lebih kurg laa mksudnye kan. Ok las skali kwn aku yg abez kan, atie kot. Time dye mkn tuh aku smpt tye, "tak pahit ke wei?", then dye pon jwb, "yg nie tak pahit, kau try laa,". Dgn lafaz bismillah aku pujuk hati kecil sanubari aku nih utk rase. "PAHIT!". Aku jerit. Aku rase la kan, mase mak aku ngandung aku dulu, dye tak suke buah nie kot. Tu yg terbawak2 smpi aku tuh. Tp seingat aku plak, mak aku kemaen suke gile buah bulat nih. Manes ade, masam ade katenye. Aku smpt gak potong untuk bhgian mak aku. Aku tawu, fevret dye.

Smpi skg aku masih pelik knp org leh suke buah tuh. Pahit wei, caye lah! Tiap kali aku try, ttp pahit even da bace doa mkn. Mane tawu, time aku ngandung nti, buah nie plak yg aku carik kan. Hikhik. Merepek dahh. Ouh ya, aku sertakan sekeping gmbr buah tuh. Korg tataplah! Tp for sure korg tawu ghupenye kann.. Oke u'alls, nasehat di sini, mknlah buah utk kesihatan. Tata. =)
Buah nie la wehh. Korang mkn rase ape ekk?? Hikhik. Daa.. _____ =))

Comments

Ausz Alimin said…
hahahaha! kite same! apa yg manis nya pun xtau laa. rasa mcm nk korang biji tu br mkn. br bleh rasa manis tu. hahahaha. tp biji kecik sgt. cmne nk korek? hahaha
Nurfatin Liyana said…
klaka laa dowg nih ckp manes lak en? silap besa betol! mknenye lidah kite tak salah! PAHIT! kan kan kan? ;pp
Faisal & Farida said…
kena check ngan doc tu.. skg skg.
tnye kenapa bila saya makan buah limau bali nih pahit?

haa. then, post kat sini. hikhik
Nurfatin Liyana said…
takmao!! sbb bile cek pon ttp pahit. yekk!
HEHEH. ;DD

Popular Posts