alkisah melapah daging 2010 aka raye haji :)

Hye n assalamualaikum ! Aku rase mcm dah terlambat jek en nak masuk pic raye qurban ari tuh? Ahh takpe la, i masukkan jek ekk u'olls. U'olls tatap eh eh eh? Heee. Actually, utk kali nih, dah 4 kali laa ktorg buat. Sambutan mmg laa amat menggalakkan smpi dis year fmily aku terpakse la en tarik diri coz org len nak masuk! Lagi pon, dlm family aku, semuanye dah la. Tggu nak turn nak pusing balik je. So, disebabkan ramai sgt nak masuk, my dad pon tarik diri. Takpe laa, kasi peluang la en kek mano2 laie yg tak meghaso, kang pandang bapak den joling2 lak deh! Yg se tak puas hati, ade sorg hambe Allah nih, nme dye masuk tapi dye takde. Wat thee?? -_-. Bikin kemarahan ramaiiii. Sepatotnye, harus ada lahh kan.

Ouhh mst ade yg ckp en np tak buat due eko lembu tros? Sbbnye, bilangan org yg terhad. Sekor lembu pon nak lapah amek mase smpi kul 12 nak setel starting from 9 lebih, so kalo duo ekor, takot laie lambek lak. Plus, ramai jugak org kg yg buat kan, so org pon makin kurang. Pakat sdare mare je yg ramai nihhh. Org kg pon ade gak laa, ape jadah pulak dorg nak duduk sila panggung sambil mengarah lak en? Harus bekerjasame laa, sdgkan aku jue memercik2 peluh ari tuhh. Wakakakakaka. Okeh, jum cekidaut !! Zaszzz *

Okeh, proses bermulaa. 1st pic, bile lembu baru saje disembelih. Time nihh, ade jugak aku dgr org ckp cmni "tak sggup laa nak tgk, kesian" . Si amer a.k.a adek sdre aku ckp fuyyyooo biler dye nmpak darah memancut kua. Afther that, bermula lah proses melapah lembu. Ouhh ya, utk tahun ini, semua tetamu yg hadir diberikan tuala gudmorning percuma! Tahniah! Last year, dorg dpt topi. Topi yg giler susah nk jmpe tkde jual kat kedai, HAHA. Tahun nih,, mybe bajet agak menurunn -_-

Nie laa org2 kuat dat day, meet the girls! Mereka bukan penyanyi jauh lagi pelakon, *__*

Ouhh well, ktorg sengaje beli kamera jenis yg same, bia nnti kan, org mcm keliru a nih aku punye ke atau dak atas uh punye. Skg aku nak tye korg keliru tak? Tolong a ckp YE ! ngeeee =DD *kemaen bekerut muke aku, wahaha*

Mcm da penat nihh mengarang, takpe, aku gagahkan. Haa time nih usahe melapah daging lembu diteruskan ag. Time nih la dorg wat timbang sumer tuh kan, and then akn sedekah laa kek org2 kg sumo ehh. Timbang uh pakai dacing, baru adil bong! Takleh nak maen agak2 je, tawu dak? Ape korg igt nih maen agak2 time jwb paper mate ke hah? Tehehee. ^__^


Errr? Memperkenalkan, Ahmad Farid a.k.a paklang saye, hehehe. Dye uruskan tang kepale, handal tak handal tak? Tak silap aku, dah due tahun kepale lembu nih ktorg tanam saje, sbb takde sape nak uruskan la.Dis year,ade org kuat yg dtg, tp aku tak snap lak pic dy. Pak lang aku nihh kire mcm assisstant org kuat ahh. Bertungkus lumus i tell u spt mengerah keringat utk diberi anak2nya makan. Mcm salah je kosa kata aku nihh? Ahh yg penting u'olls phm, itu yg penting yee. :)



ATTENTION !! Ehem ehemm, nihh laa pengarang jantung buah hati i mucuk macammmm! Nme dye Muhd Anas a.k.a baby! Weee. Dye kann, baek sgt taw, tak byk ragam, time tdo mintak bobok jee, kalo tak dye pndg kite balik, comel tak comel tak? Saye suke sgt ciomciom dye, dye pon same. Ehehehhe. =)) *curik mase jap ciom2 dye, atau ayat manesnye, REHAT!

Mase sediakan juadah, anak dara yg laen takpat dikesan lak time nih, yg ado yo lahh ha. Ouhh si amer tuh mmg rajen, boleh tersenarai dalam calon2 kanak2 harapan gemilang yaww. Dye abg anas td. Sempat posing u'olls, smpi mak sdaro den membebel! Hiks ! :DD . Perhatikan kotak no 3, dgn penuh jitu dye mengangkat dulang yg berat itu. >.<

The important side. Camera zoom ckitt,, ckitt ag, ok dahh! Kalo ade yg add fb saye mst korg perasan kan ini default pic aku? Heee. But kt fb, i hide it la. Harus di privasi kan, taknak disalah gune kan. Wahh bajet ade org nak usha sgt lahh kaw ni ten ooiii. Ahh yg penting, bejaga sebelum terkena. Ok abaikan. Kalo korg nak tawu, scene nih je mkn mase oii. Aku bkn ape, aku terbyg kalo2 lembu uh tanduk aku secare ttbe cemane? HAHA. Kuatkan imaginasi aku? Bad habit dr kecik kot. Bile dah pegang kan, terase insaf di hati ini. Wahaha. Ade sesape yg bekenan amek pic nih buat album ke ape ke, inform ye, wakakakakakaka.


Ok la, tgn den pon naek longoh da nih haa. Nak buat entri ni saje, pelbagai halangan yg dtg, namun ku tepis jua, n its done ! Pic macek2 mmg tak byk, ehh mmg tak ade coz bile aku pegang jek kamera dorg suh maen jauh2, T_____T . Segan le tuuu. Ok readers, sekian sampai di sini, sebelum itu, terimalah sekerat pantun dari saye,

"Mee megi, mee kari,
ade waktu, i karang lagi"

Salam puisi dr bosnia hezegevina! Take care guys, salam =))


Comments

shimazulkifli said…
kita ingt nak snap pic la jugak time korban tuh.tp alih2 tak sampai hati lak nak tgk.ehehe..intai2 dari jauh je.berani btol awak kan
Aten.Aten.Aten said…
tahun demi tahun, i makin berani !jiwe makin kental yg. weheheh. ;DD

Popular Posts