mari belajar buat mimik muke mengada2 bersesuaian dgn keadaan ! ( buat muke mengada2 kene belaja ke?)

Hye n assalamualaikum :)



Sory geng. Entri kali nih agak mengada2 ckit. Tgk tajuk aa, kan ke belajar buat muke mengada? So, mmg ini entri mengada2. Yg tgh bace pon kene buat muke ala2 mengade. Kalo tak, korg mmg mengade. Ehehehe. Ini entri suke2 aje. Almaklum laa, takde keje nak buat en kat umah nih. So, asek nye laa mengarang entri. Maaf pade sape2 yg tek berkenan. Maaf sgt taww T____T . Sob..sob.. 



Kite mulekan dgn pic pertama. Ok, mimik spt ini korg kene buat bile korg mintak sesuatu kat bf/gf korg tp takpat en, so cube buat cmni. Send mms pon takpe. Mane tawu pastu sejuk ckit hati dorg n berpikir eh patot ke aku buat awek/balak aku cm uh? Cube eh. Tehehe 
Mimik ini buleh dibuat bile2 mase dgn sape2 pon. Tp PERHATIAN! Bile korg tgh hadiri majlis org meninggal, tak perlu a nak wat muke cmni. Nnti org sangsi yg ekaw nih buek2 sodih ataw mmg HAPPY sebenaqnya. Even korg tgh fall in love pon, control ok. Hormat majelis. :)

Yg ini pula harus dilakukan bile korg pening atau LAPAR. Wahaha. Lebih2 ag bile kua lah kan tak kisah dgn couple atau family. Bile dorg maseh belom lapa atau nak shoping2 ag, so cube buat muke cmni. Dgn pantasnya dorg tye, "eh knp ni?" So korg mulekan laa misi korg ok. Kalo bleh mntak makanan yg terbaek. Baru kene dgn mimik muke. =)


Pic nih mcm same spt pic kedue td kan? So , mimik nih harus lahh di send mms bile bf/gf korg kasik sesuatu kat korg. Jgn lupe ucap timaseh awak....... Pasti hati sidia bertambah bunga2 cintanya.. Ouhh =,=

Mimik nih dibuat ketika korg tgh takde keje dan terase nak amek gamba. Haa buat la cmni. Nnti mst korg pikir, korg punye senyum mmg seindah suria. Psst nak kasik bf pon boleh. :P

Next! Ini plak korg bleh buat bile korg tgh menunggu seseorg dgn lamanya. Penah rase tunggu org tak? Lebih2 ag yg tak tepati janji uh? Muke korg time uh cemane? Senyum atau spt di atas? Haa jwb jwb. Yg jwb senyum barangkali ini first date mereka mungkin :)

Yg nih plak, aku ghase laa en, bile korg dpt bunge. *aku tak penah dpt bunge, aku praktikkan jek* T_____T. So, ucapan Iloveu harus la diselang selikan dgn senyuman spt di atas.

Utk ini, tolong abaikan si baju pepel. Beri perhatian pada si baju biru. Yaa, perhatikan mimik mukenye. Girang bkn? Haruslahh buat mimik ini selalu. Bile kwn2 keliling korg ade mslh, buat cmni. Risikonye mgkin kene lempang atau mereka jugak senyummmm kembali. Selamat mencuba! (org yg baru balik jmpe bf salu wat mimik gni )

Itu diaaaaaaa. Bibir sengaja dinipiskan supaya senyum jadi lebar. Wahahaa. Peace tuh trick lame. Kalo nak cube buat tatapan mata sdri, sile lahh. Jgn takot dgn kamera ye :)

Last! Haha.. Mimik muke nih spt korg ingin menciom seeorg tp tak hengen pon. Phm ke? Bia pihak di sane terase syok sdri mgkin. Atau, biar pihak disana terus berusaha mendapatkan diri anda. *___*



Maaf kpd sesape yg tak bekenan dgn entri, gambar dan kata2 di atas. Ampun beribu ampun ye.Ini entri sekadar suke2 jek. Takde niat nak ajar bnde tak elok. AMPUN :))


Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

mne said…
yes ,gmba fana yg last sekali agak gedik sikit . HAHA , fana2
Nurfatin Liyana said…
dye tak pandai nak mempamerkan kegedikan dye even dye gedik skett, tehehehe. :)
mne said…
haha . mulut dy tu yg tak boleh tahan , wakaka !
Nurfatin Liyana said…
tang mulut tuh mahal dik ooii. jgn men2. mesti dye tak bace ag, tehehe
mne said…
kalau dy baca . confirm ! die akan buad muka tersengih-sengih , kahkahkah !
Nurfatin Liyana said…
PASTI laaaaa, wakakaka. budak tu mane ha? tak on9 ?
mne said…
tak tahu lah . pagi tadi dy onl . tp sekarang tak tahu mana ghaib , haha
mne said…
tak tahu lah . pagi tadi dy onl . tp sekarang tak tahu mana ghaib , haha
Nurfatin Liyana said…
hesyy. nak tawu tak? dye salu tdo ptg2 aa, heeeeee :))
mne said…
eh , tahu tu , die penah citer , HAHA !
Nurfatin Liyana said…
wakakakaka. itu sbb la dye jarang on9 petang2 nihh, hehe. :)
PRS said…
This comment has been removed by the author.
Nurfatin Liyana said…
tak gedik la, comel jee. weeeeee. kene la blakon mengade, ;p
hana nabilah said…
im coming! gmbr yg last tak bole blah baii! grrrrrrr
Nurfatin Liyana said…
gambar MAHAL. ever! HAHA
Haziq Jeremy said…
yayy..nak amik pic2 neh..hahah
Nurfatin Liyana said…
uiiii. pencuriiiiiii. :)
Anonymous said…
apa yang saya cari, terima kasih

Popular Posts