penipuan terbaru ! check dis out ! PENTING !

Assalamualaikum! 


Satu ag penipuan terbaru wehh my mom terima. Ntah ape2 la penyangak zaman skang nih. But dr ape yg aku tgk laa, ini bkn org mesia punye keje. Mybe jiran kott. Dari ape yg aku tgk laa. Tgk ape? Tgk number. Ok cmni meh aku kasik tawu jenis2 penipuan yg telah mak saya terima. Duniaa...dunia....



Ini ayah tlong isikan credit mxis RM30 ke nombo baru ayah 012-814****. Ayah lgi ada msalah kat blai plice. Ta payah call sekejap ayah call. - format tulisan tdk diubah kecuali number. =)


Anda2 yg ade trime msj cmni, jgn percaya bulat2, penipuan semata. Mase mak aku trime msj nih, terkejut bkn kepalang aa kan. Mau tak pelik, ayah mak aku dah lame bai meninggal. Nak mnipu kat org yg salah. Kan daa kena. Ape2 tah ko nih. Paling terbaru nih. Latest. So, better korg2 nasehat kat adek2 korg ke, takut lak dorg pecaye bulat2. Maklum a budak2. Tp aku caye dak2 skang bkn senang nak kene ayam2 en. Tak phm aa mentaliti manusie yg cmnih ! Terdesak amat agaknye, eei tak malu suh owg topupkan! Boooo!


Masih igt ag, dulu heboh yg kalo ade terime call dari no warne merah, kalo angkat akan mati. Igt tak? Aku ase nih lebih kurg konco2 yg same nih. Satu ag dowg nih nak duet care singkat aa. Nape aku ckp mybe ini jiran, sbb no yg send uh panjang nau! Stat no 8 gak. Korg2 yg amat disayangi, do not get cheated ok. Kasi serang balik laa hamba2 Tuhan. Polis kene keje keras nih, siasat sape dalang! Bkn ape, kalo penipuan dorg yg nih tak bape nak berjaya, pasni kompem2 aa bende busuk len gak akan di reka. Hal yg melibatkan nyawa pon dorg dah buat kann??


Use your smart brain guys, think it carefully okeh. Mcm2 da wehh penipuan skang. Kalo dorg libatkan parents kite, tanye dulu kesahihan uh kat org tua kite ok. Dasar penyangak! Korg jage diri ok, hopefully kite sume tak kene. Amin. Tata readers! :)



 Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

cik bubu said…
hahah kawan aku dah kene dah.dan dia percaya.melayang le RM50.baik kasi kat aku.betol tak betol tak..
Nurfatin Liyana said…
rm50? omaigat. kalo buat beli mkn best tuuu, hehhe :)
nurulSYAFIKA. said…
ish mcm ni pun ada kan.
pandai betul penipu tu, topup pun nak pow org lain jugak
Nurfatin Liyana said…
tawu takpe. tp mmg dah ade org kene yg, so, hati2. :')
.cik yaya. said…
whoahhh jahat gila!
Mish Alyn said…
mak ak pown kene cmni gak aww . ayt yg sm n sebijik tuhh .
Nurfatin Liyana said…
cik yaya pengasas blog pink yg cantik ; haah mmg pon! nak kene sula dorg nih..

lyn ; yeke? abes? percaye ke?
Mish Alyn said…
xcaye pown yela bkn knl pown .ishhh...tah pape kn owg skunk ni.
Nurfatin Liyana said…
dowg takde keje laa tuh. aku pon takde keje gak, leh ag topup sdri! wakakaka.
Lyaa Suriany said…
feh

lya pun pernah dpt sms ni
masa mula mula baca
what the heck

macam mcm cra org jd penyangak skrg ni
n kesian betol la pd yg prcaya tu
dont simply trust people
naya jadi nya
asilah afandi said…
hey hey saya geng blog pink. terjah ke blog anda satt hehe. sudah folo anda. salam perkenalan yee. nnty singgah sini ag.

GBP ^^
Nurfatin Liyana said…
lya ; itu laa pasal. mak i kene kot. i bace sdri. ape jadah tah. BODOH kan? jgn cpt2 a caye kat manusie skang nihh..


asilah ; hey hey hey hey! aku tak percaya cinta. heheh. tengs. singah salu taw dpt kopi free :)

Popular Posts