tabiat yg sukar dibendung !

Hye n assalamualaikum :)


Asalnye, aku dah terlelap td. Ttbe terjage, fuhh naseb jugak terjage. Lappy belom off ag. Dah bape kali dah tido dpn lappy bajet buat essaimen. Mata pulak makin galak berdramatik dgn aku. Aku pon tak phm dye nak ape. Nak suh aku gune produk permata hijrah mungkin. Plus aku ghase, power mate aku mcm dah naek mendadak je nihh. Ampun wahai si mata. Aku cube utk meng-control diri dari menghadap lappy hitam nih. ;)



Well guys, i'm sure u have a tabiat yg mmg susah nak bendung kan kan kan? Aku punye tabiat suke bace buku dan menolong emak di dapur. HOHOHO. I wish so actually but thats not me. Hehe.. Mst ade en yg suke geget kuku laa, geget pensel laa, n paling pelik, gentel menggentel. -_-. Sebenaqnya, habit2 cmni mybe dah terbesa stat kowg kecik kot. Hehe. Aku takde tabiat uh sumer. Tp tang gigit kuku uh, aku penah2 laa try wat gigit kuku tiru kwn aku. Konon comel. Rupenye org kate pengotor. Sian aku. Asek kene ayam2 kan jek aa. T____T


Tabiat terbaru aku yg mmg tak syak ag ialah TIDO DPN LAPPY TANPE SHUT DOWN!! Omaigat. Kes berat tuhh. Kalo bpk aku tawu, mampos gua kene bebel. Bil tuhh. Masalahnye gua tak sengaje derr. Kalo korg tgk keadaan gua yg terlelap dpn lappy uh mst kowg turut simpati. Tunggang langgang jek tdo. Anak dare plus anak bujang pon tawu tdo care berhemah. Malu aa malu. Ciss. Nih sumer gare2 alam maya. Layan sgt smpi terlelap dpn lappy. Len aa terlelap buat essaiment en, mst korg kate aku sweet! Tp time stdy dulu tak penah lak terlelap dpn lappy, sbb sehabes daye nak siapkan keje atau.........will be continue je bile da ngntok! Alam maya punye pasal, habit nih makin menjadi2. Cisss ciss!



Pic from google :)


Korg suke minum MILO? Alaa yg iklan dye wane ijau2 tuhh.Yg lagu dye 'minum milo anda jadi sihat dan kuat' . Sedap en? Tp kan bro, GUA SUKE RATAH MILO. ;p Sedap weh, layan ag. Salunye aku tarok dlm cawan or gelas besa aa then layan sorg2. Kalo ade org mntak aku suh dorg amek len. Fakta atau mitos belaka aku tataw ah yg org ckp, kalo ratah milo, nnti buang air besar susah. Berak keras kate saintifiknye. Tp aku bkn nak blagak der, stakat nih aku belom kene ag dgn situasi2 spt yg disebutkan di atas. Mudah2an tak kene aa smpi bebile. Takkan aku nak stop mkn bnde sedap nih. Ehh tp gemok tak aa ratah milo? Someone pelisssssssss. =)


Next habit, jgn gelak ehh. AKU SUKE BERANGAN!! Berangan itu best. Berangan menaekkan smgt gua bro! Dgn berangan laa byk idea2 kreatif yg muncul. Tak cayo? Ekaw tggu. Mano tawu satu hari nnti ade cafe yg aku buat sdri hasil berangan aku. Cafe 3 in 1 mybe? Ekaw tggu. Psst n aku suke BELEK CERMIN USHA JERAWAT! Pehhh bile libat pasal jerawat jiwe aku otomatik mendung. Nyampah. Tak suke jerawat. Tp jerawat suke aku. Taktawu malu betol. Bajet ko hot aa kalo tumbuh kat muke aku? Siap ngan wane merah tu? Len aa tumbuh emas en, tehehehee.



Last but not least, MEMBELI KOMIK N MANGA DAN MENELAAHNYE SEPUAS HATI. Dikire tabiat kann? Yeahh. Sejak due menjak nih rajin nau aku bace komik. Best kot. Kene dgn otak aku yg giler2 nie aa aku ghase. Mostly from gempakstarz laa. Sbb care penulisan dorg ringan jek, simple! I loikeeeee. Katon2 dye ag ahh jgn ckp en, kreatif giler baii. Kalo aku pandai melukis pon aku pikir nak kuakan komik terbitan aku aa. Wahahah. 


 
Pic from Google.

Peh peh, takde sape ke aa nak kasik menatang nih byk2 kat aku cmni??? -___-. Ke korg ade pasang angan2 nak kasik? I on jee. Murah rezeki u'ollss salu sedekah. :)))


Kesukaan jugak! :')

Penah bace LAWAK KAMPUS? Nih antara wataknya. Bepop. Sian dye ohh kene ejek sbb jerawat. Tp dye jadikan jerawat dye uh satu advantage. Eh best laa. Dah kua yg baru lom?


Korg pon mst ade en tabiat korg yg susah2 nak bendung? Jum share. Neway, nak tido aa, bantal dah panggil, tata readers. :) 


Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

hanabanana said…
sy suke milo jugak! hehe
butterflyana said…
Hye Geng BLOGPINK! hee :)
Nurfatin Liyana said…
hanabanana yg comel ; sedap en? mcm kemaruk jek ngn milo. ngn milo tabur. tehehehe.
Nurfatin Liyana said…
butterflyana ; hye hye hye hye! :))
Anonymous said…
Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David

Popular Posts