tak suke nau org kacau plan nih .

Assalamualaikum :')


Entri kali nih mengisahkan realiti seorang gadis yg plan nya telah diganggu oleh seorang hamba Allah. Apakah plan tersebut dan siapakah hamba Allah itu? Mari kita membaca kisah selanjutnya. :')


Pada hari sabtu yg lepas, ketika sdg seronok melayan fesbuk, twitter, dan membaca blog2 kengkwn, ttbe ada seorang hamba Allah yg memaksa saye menolong beliau mencuci toilet. Toilet itu adalah toilet awam di rumah saya yakni kpd sesiapa yg dtg ke ghumah, akan menggunakan toilet atau bilik air tersebut. Bkn saja org awam saja yg menggunakan toilet itu, tetapi jugak saya dan abg saya. Bilik air kedua org tua saya terpisah iaitu di dalam bilik mereka sdri lah! Heeee.


Hari itu, saya telah bercadang utk mencuci toilet ketika saya mandi. TETAPI, hamba Allah di rumah saye telah menjerit pade saye utk mencuci toilet ketika saye sedang khayal melayan internet. Saye berasa amat erghhhh! Mengapakah? Ouhh saya mmg tak suke laa org kacau plan saye nih. Tetapi hamba Allah itu telah mencuci toilet saye dan yg paling saye marah, beliau mencuci toilet itu separuh je der! Yg laen, beliau suruh saye sambung. Dah laa saye sedang melayan internet. Dlm hati saye terdetik, apesal laa tak abeskan jek! Hehehehe. Mari kite lihat conversation di bawah ;



Hamba Allah ; Patin, meh sini cuci toilet nih. Dah berkarat betol! 
                        Heeeeeeiiiii! 
Aku                ; alaaaaa kacau nye. Aku dah plan nak cuci japgi aa time 
                         mandi  (ckp  dlm hati)
Hamba Allah ; cepat2, cuci nie haa. AYAH dah cuci skit kat sini. Yg belom tu,
                         kau abeskan. 
Aku              ;   @#@@#@$!!


Ya, hamba Allah itu adalah BAPA saye, hehehee. Beliau telah menghancurkan plan saye utk mencuci toilet sambil feeling abes! Ehh cuci toilet best taw, nak2 bile dah berkilat, puas hati u. Kalo ngah bosan2 atau dah takde keje langsung atau mmg itu pilihan terakhir utk di buat, yaaa, satu rumah akan kemas dgn hasil tgn saye tawu tawu? Tak caye tanye mak saye, hehe. Ouhh ya kesudahan cuci toilet itu, bile dah gosok sekali, terasa mcm layannnnn je, so, aku abeskan lah! Smpi bapa saye menjerit lagi ;


AYAH ; Dah2 laa tu, dah bersih dah tuu.Tadi pon ayah dah cuci sket. Ok  
            dah   tuu. 
aku ; berkilat akhirnye,, yezza ! 


Itu dia hamba Allah tersebut aka AYAH saye. Hi semua, kate ayah saye :')


Sekian sahaja kisah kali nie ye kengkwn. Maaf jika entri agak meng-annoyingkan anda2 diluar sane. Take care readers, tata. Motifnya, cucilah toilet sehingga kedua org tua sentiasa memuji TOILET tersebut. Hampeh...toilet yg dpt name. HEHEHE. Babai. =)


 Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

Jeely jelly said…
asal x upload pic toilet yg berkilat2 tu ? nk tgk jgk.. haha
Nurfatin Liyana said…
ehehhee. aah ek, tak terpikir lak. ngeeeeeee. :')
rieyana ynn said…
kena wotan ni...malas cuci tolet...kahkahkah..../nak follow awk lew...;d
nub said…
semekom abah.. eh! abah ang...

bhahahhahaa
Nurfatin Liyana said…
rieyana comel ; ala mane ade, tgh tak mood takleh cuci, tak ikhlas nnti, kui3. come come :)



nub ; yaa abah ceq la tuu, hehehhee
Adii NakHeran said…
nk nengok jamban umah ang,,,
hehe,, guwau jeq,,
ala benda ni patutnya xperlu di suruh,, dia auto,,
kehkehkeh,,, apa pun semoga hari anda ceria and dun forget always keep smile :))
Nurfatin Liyana said…
adii ; yes, bnde nih auto kan kan? tu yg smgt mule2 ttbe ade org kacaw, kui3
nurulSYAFIKA. said…
haha kelakar je u dgn ayah u (:
hiro said…
leh jd model gnti adlin .hehe
Nurfatin Liyana said…
nurulsyafika ; heeeeee. kannn? nti i citer yg len punye, keh3.


hiro ; tu lahh, hope director sudi amek, tehehehe ;')

Popular Posts