kereta kawen :)

Hye n assalamualaikum!


Entri nih tak melibatkan hati dah. Tp melibatkan angan2 n cita2 yg tggi. Ini bkn kereta yg aku akn pakai atau model kereta yg layak dipakai utk mengiringi pengantin. Tidak sama sekali ! Tp ini kereta2 yg aku teringin bebenau la nak gune bile dah kawen nnti. Kehkehkeh. Aku mmg kuat berangan weh. Tu pasai la jerawat tumbuh seiring dgn angan2 aku nie haa. LOL


Tp korg semua jgn dok kalut pikiaq yg aku nak kawen plak naa. Haihh. Lambat lagi aihh. Bertahun. Ceq pon bkn ada keja lagi, keja skang pon dok umah ja tggu budak2 beli eskem, kopok n gule2. Comel kan? T.T. Tp kawen best jugak naa? Ehehe. Tahun nie aku dah dpt dua undangan kawen dah woi ! Yg tunang dpt satu jemputan. Apa mkna semua ini ? Awat angpa dah pikiaq masa depan nih? Duet byk sungguh. Dah jauh sgt aihh aku dok kalot, haa angpa lyn laa keta2 nih. Keta2 yg aku teringin gila nak pakai pas kawen. LOL ag skali =.='


Tu diaaaa. Sapa tawu keta ape? Ahh tipu nau tataw nyer. TOYOTA CALDINA. Can u be ours ? Heeeeee. Smart kan? Mcm stylo je ahh yg pakai kete nihh. Tp lebar nau so aku preferred je ahh pas kawen. HAHAHA. Harge pon stylo kann!



Kalo takpat CALDINA, aku nak HONDA STREAM ! Sbb ape? Sbb kan, kete nie lebar sesuai tuk org kawen n ade anak 2. Haa ok laa tu, leh kumpul duet dulu en? Semart kaw kan stream? Belasah kanggg




Pehhh pehh... Aku hanya mampu menatap ! T____T . Tp kalo ade rezeki ape salahnye, leh bwk mak ayah aku jln2. :) Mesti mak senyum cmni (^___________^)


Tutup citer ahh kete kawen. Perjalanan maseh jauh. Tp, mmg nak gilers ahh. Korg jgn pikir aku blagak lak. Bkn weh, nie angan2 aje, alaa korg pon mst ade angan2 mat jenin gak kan kan kan ? Tipu dosa mati seksa, ouchh ! Skang nak usha kete bujang lak. Means, kete yg aku nak aa pakai time bujang nih. Eh tp bile dah kawen, aku gune ahh kete nih. Cume suami aku jek kene beli kete2 di atas. SUAMI ? Berangan..berangannn..


Sempoi kann kann kann? Tp jgn men2, DUIT tdk se-sempoi keta. Berangan lagi !




Comel nau ko nihh. Kot aku manager nnti aku beli ngko ehh. Skang pndg ko dr jauh je aku mmpu. DUIT aku tak comel cam ngko. Turun harge ckit, bantu rakyat Mesia cam aku nih.  =(



Taraaaaaaa! Yg nie insyaAllah aa aku mampu. Eheee. Tp tggu keje, then aku order kaw taw. Maklum aa, takde ready stock. Ecehhh, sejak on9 shopping nih, kemaen gune ayat pre-order laa, ready stock laa. Ah dude, yg pntg, ko comel. :)



Amboi dlm kaw. SMART bebenau ! Mcm keta yg org pakai racing2 uh,, ngeeeeee



Mengetap bibir skang, menganga puas hati kemudian. INSYAALLAH bak kate Maher Zain. ^_____^


Hehhee. Korg punye kete idaman ape? Jum share. :') 


p/s ; encik BF, take note OK. ngeh3! *poyo*.
p/s/s ; semua pic dr google da bomb ! :') 




Ehh ade ag ? Saje jee. Hehhh. I love u MITSUBISHI LANCER ! :))



Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

Mish Alyn said…
errr....my fevret car plak suzuki swift tp cm xmampu jee...so insyaALLAH kalo ad jeki myvi pown oke jugak..heee
Nurfatin Liyana said…
eheee syg! kumpul duet sesame jum! tehehehe. awk VIVA kann? ngeeeeeeee
DIRIKU said…
like this...hoooo...tip top!! :D
Nurfatin Liyana said…
part berangan i mmg tip top! ehh ke kete tu yg tip top ? ngeeee :D
Fxysche Nas said…
ntah kenapa..myvi tu juge menwn kalbu..ngeh2
Nurfatin Liyana said…
sbb dye comel mcm anda! tetttt! :))
tenangsudey said…
waaaaaaah lancer pon ada... tapi nak jimat Inspira pon boleh hehehe








Mari singgah ke Official BLog for Tenangsudey.
Nurfatin Liyana said…
lancer semart! mcm inspira kann???
ok i will. thnks snggah blog kite >.<
Nurfatin Liyana said…
comel bkn ?? hiiiiiii
BLADE EDGE said…
Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

happy blogging :-)

regards,
BLADE EDGE
Nurfatin Liyana said…
insyaAllah..maseh sggah cni. :)
BuLat i2 CirCLE said…
caldina mmg best..lancer xbest..evo x jd pilhan..tp wet xde..huhu
hani apandi said…
ouhh liyana, :D

baru jumpa blog awak, :)

sama, kereta idaman saya toyota caldina.hee..tp..harga dia, makk aii.tak mampu saya :P
Nurfatin Liyana said…
bulat i2 circle ! ape ke comel beno name nihh? hehehe.. caldina best kan?? nak tawu tak kite tak penah nek caldinaaaa :((


hani ; hey hanimadu! ngeee. kan kan kan? agak2 bape ek nak byr sebulan? pehh mampuiihh den ! :p
BuLat i2 CirCLE said…
sy pnye czen,pnye cazen ade caldina..siap bapak beso intercoler kt dpn die..mmg t'liur r tgk..hehe
Nurfatin Liyana said…
ye ehh? sedihnyee kite tak penah naek pongg. >.<

Popular Posts