haaa..kan dah silap !

Assalamualaikum n hye semua :')




Hari ini hari sabtu. Yg mana tarikh hari ini aku dikehendaki uk bekerja hingga pukul 12.30 tengah hari. Ya, kerja bkn main2 atau tido di atas katil spt yg korg bese buat hari sabtu. Fuhh selamat aa kan sebulan sekali je keje sabtu, aku pon nak merasa tido pas subuh ! :p


Ok, ini cerita pasal aku yg tesilap percaturan. Cmni, ehh dah ready kan nak bace? heheee.  Pas balik keje aku dah jnji ngan someone nak jmpe dye, tp bkn pkwe ok bkn! Ini seorang gadis yg hot lagi meletup wewiittt. Tp gadis nih ade bawak dye punye bodyguard yg emsem, ehemm! Heeeeee. Bodyguard dye smpt ckp aku 'babyface' heeee. So aku pon malas nak kacau daun lah kan. Kitorang bertegur sape kejap je aa then pelok ciom dan dia pon berlalu pergi maka tinggallah aku sendiri. -___- . Tp takpe, gua dah bese jln cari brg sorg2, survive lah katekan. Cari shawl sorg2, mkn sorg2, solat sorg2, ckp pn sorg2, huahuahua ;DD


Pas aku dah beli tudung utk aku and utk org yg mengirim, aku pon g sogo. Ngat nak mkn ngan gadis tu lah mulenye, tp lmbt bebenau tggu dye uruskan hal dye, aku pon amik langkah wajib iaitu gerak ke surau solat zohor! Satu je habit aku, pas aku smyg aku malas tol nak mekap dgn smgt mcm sebelum gerak pagi2 g opis tuhh. Hehehe. Sbb tu pas smyg aku comot tp bercahaya, waakaka. Korg gelak laa. Mmg comot tp cahaya. Ok ter-double meaning ! 


Aku pon msj ag gadis tersebut, dye kate lame ag,, mase nih ttbe lah plak kepale aku berpinar lain mcm benar. Mengalahkan org naik roller coster atau ape2 je lah yg seumpama dgn nya. Aku pon beli air each a cup ice blended oreo crush with pearl. Aku cadang nak cari tmpt duduk tp what the hell man, semua full. Aku cemas. Aku jln ag carik tmpt kosong. Aku gagahkan jugak even rase nak pitam sgt nih. Then yess! Byk tmpt kosong tp ia berada dlm restotan THE MANHATTAN FISH. Ciss. Mmg sgaje nak suh aku mkn sini lettewww. Dgn rase konfiden dan tak malu, aku tye salah seorg waitress tuh cmni ,

"KAK, kalo bwk air nie masuk dlm takpe kan,, kire nnti saye tak order air laa "

"Bleh", kate kakak pelayan yg manis td, heee. Ok jum carik tmpt duduk. Skang order lak mkn. Aku order Fish n Chip dory wih SALAD. Yaaa, SALAD! Ini semua salah aku. Patotnye aku mintak kentang okehh, tp dgn konfidennye masa akk tu tanye nak fish with ape aku tros pintas ckp dye dan smgt sebut SALAD! padahal aku nak coleslow. :( . Nasi dah jadi bubur. Bile makanan smpi, tros aku cari coleslow, tp takde. Yg ade hanye salad spt yg aku mntk td laa. MENYESAL T___T . Menyesal tak dgr ckp waitress tuh habis. Tros add on coleslow! Baru je nak saving, wuwuwuww. 


Smbil menunggu giliran, sempat gak aku camewhore sorg2. Tp gua usha dulu kiri kanan depan belakang, wakaka. Yg tak bleh blah, ade abg pelayan tuh smpi toleh kat aku 2kali. Bkn bermaksud aku lawa, tp msti sbb dye pikir takde sape nak kwn aku tu pasal mkn sorg2. Uwaaaa sedih nihh kalo betol abg tuh pikir cenggini. Jadi, inilah gambar yg dipertaruhkan heee.


Muke yg seakan2 merelakan saja kerana harus makan sorg2. -___- yaa comot. :(

Ini air saya, haaa kan dah saving! :)

Mase nih betol2 lupe, aku dah set nak amik gambar nih, tp dah mkn separuh baru igt. Nie je laa, heee. Nmpk COLESLOW tak? Heeeeee ;pp. Tp mmg tak abes aa kan. Gile kaw byk kot.

Nah bayar aa sorg2 kannn wuwuwuww T_______T


Dah abes mkn pon gadis tersebut lom setel ag ngan hal dye. Lame benau. heeee. So, jln2 aa kejap sementare tggu parents dtg nak bwk kite g putrajaya. Pusing2 dlm sogo tak beli ape pon sbb rase mcm duit shot gile aahh dis month. Mampus aku mcm gini tawu? Kene saving nih,, mati laaa. Adehh. Ok laa,, pai pai n take care :')



Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

violetless said…
restotan ye..alololololo....comel ja eja restotan..hohoho...sayang, sory sangat2 buat yu terkilan ke apa ngan ai.rasa bersalah gila laaaaa...i'm so soryyy...=(
Meanangel said…
banyak duit kau makan kat situ..
meh sini blanje aku sket!
Nurfatin Liyana said…
kak vio syg,,, ai OK laaa, terkilan tu bkn pasal yuu,, bkn2! kite ok jeee, heee. alamak restotan lak. ngeeeeeeee MALU ! ;p
Nurfatin Liyana said…
zam angel ; HAHA. sekali skala lah kate kan,, ;p


adinda ; jeng jeng jenggg ;p

Popular Posts