S A B A H - part 1

Hye n assalamualaikum :)




Spt yg dijanjikan, even terlambat, dpt jugak updet. Bleh tepuk tgn ckit tak ?? Ckit jek. Yeayy, masehh ! Pade 20 - 23hb Januari saya dan family telah bergerak ke Sabah utk holiday! Sgt teruja, kerana ini festime nek kapal terbang! Gelak aa gelak, T___T . Tak bek taw! Ok, bkn nak ckp ape aa, tp bile dah g sane, rase mcm nak study sejarah balik, nak tawu betol2 cemane last2 Malaysia leh takluk Sabah tuu. Sbb ape? First, Sabah sgt2 jauh dr semenanjung, 2 jam 35 minit kalo tak silap. Tuu naek flight, kalo jln darat, leh imagine tak bape lame? Second, Sabah sgt luas laaaa, now i realized that when i go there. Tawu knp kite ckp besar?? Sbb dr KK nak ke Tawau je pon amek masa dlm 8 ke 10 jam,, mcm KL nak ke Terengganu je, kan? N tiade jln darat juga,, perlu menaiki bot ke sana, tp aku tak g aa, aku g KK jek, kih3 !



Tulis byk2 lame2 akan jadi melalut jadi, utk mengelak masalah kemelalutan, harus lahh updet gambar2 ye,, jadi, mari kita layannnnn, zassssz ~


Setibannya di KLIA. Thnx to paklong yg sudi amek ktorg dr umah utk ke KLIA, :)

Bergaya di kedai coklat, beli nye tidak ! -___-

HAHA. Kalo gambar senget2 cenggini, mmg keje aku la kann,, hiks !

Ok, mari amek position tempat duduk masing2.

Tros tgk peta dunia, bajet g luar negara kann,,, HAHA. Mase nie baru tawu, AUSTRALIA tak jauh pongg. Hhehe. Tros plan nak g sane lak, sgt poyo !

Dpt sit yg dekat2 ngan sayap. Tawu tak terpikir ape time nih? Terpikir superman bergaduh atas nihh, HAHAHAHA. Ade kann ?

Konon pegang awan. Yaaa, terasa mahu pecahkan tingkap dan pegang itu awan dania. LOL

Mase yg amat dinantikan bile dye umumkan sebentar lagi makanan akan dihidangkan, kehkehkeh !

Nasi Beriani. Tros langgar diet ! YAA, lebih kurg dah dua minggu tak mkn nasi, ttbe kene langgar diet dlm kapal terbang. Kalo tak, takde mende ahh nak alas perot. Kalo nak bas mungkin leh benti tepi jln. Tp naek flight, takkan aku nak tego kapten uh suh turun then naik balik, ye dak ? -______-

Dah sampai Kota Kinabalu. Time sampai airport KKIA tuhh, kwn ayah amek kitorg utk ke hotel. Thnx uncle din ! Ini adalah pasar malam di KK. Ade dua jenis pasar malam senanye,, satu yg menempatkan makan2, satu ag yg menempatkan barang2 mcm cenderahati laaa, gelang, key chain n etc. Tu belom campo pasar filipine ag, gile kaye ngan pasar kan !

Khabar gembira utk org2 Negeri Sembilan, anda hanya perlu tunjukkan IC utk membuktikan anda org org nogori di Gerai Seri Menanti ini utk dptkan makanan percuma. Ok tipu ! Tgk, ade name tempat nismilan aaa kek cni :D

Tataw la nak tunjuk ape, yg penting terase sgt ghairah kerana pasar malam ini betol2 blakang laut jek.

SubhanAllah ! Mmg sgt2 teruja tgk laut yg luas nihhhhhhh .

Garang tak garang tak? Hehehehe. Nie apak saye, :') Dlm gambar mmg cenggini, so, org akan berpikir 5 kali apakah mereka berani utk mengorat anaknya? HAHAHAHA

Time nih pakai tudung pon cam hape jek, dah smyg asar sume, then ayah ajak gi pasar malam yg hanya berapa jengkal tu jek dr hotel. So, main sarung je tudung, selekeh bkn? -________-

Sepanjang di Sabah, kerja aku hanya bergaya dpn kamera, pasar pon jadi. LOL . Ouhh ya, bile jejalan kat pasar filipin, maaf tak captured plak kat sane, ade laa seorg mamat tegur cenggini "yunaaaa, beli cni laa yunaaa" . Segan betol aaah kalo org pggil aku dgn name popular aku nihh. Wakakakaakaka. Kat sane kan, byk name2 baru aku dpt. Kemaen suke jek dorg bedal name aku en, huh !



Dah malam, kwn ayah yg uncle din td ajak g mkn. Nie kat Likas, blakang tuhh laut. Berkocak2 hati aku nmpk laut. ;p



Sementara tggu ayah borak2 ngan kwn dye, n makanan pon udah habis kami bedal, mak kann, dye kann, suh kite kann, beli montot ayam ! Hiks ! Kite belikan ajeeee,,, ;p .





Ini adalah sepanjang hari pertama di sana. Pas balik ade gak singgah pasar malam yg jual cenderahati tuh, tp tak captured laa, kedai dah byk tutup. Sane kan tutup awal, pukul 10 da mcm kul 11 aa kat cni. Tggu part 2, mase hari kedua plak! Tggu ehh korg, jgn lari taw tawwwwww ! Take care readers, mmuahh !



Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

violetless said…
ehemmmmmmmmm....banyaknya gambaqq...tu ke dress yang yu gtau tuu?
hehe...saya org nismilan yang parentsnya menetap di sabah.so kalau cuti mmg balik sabah...try la pegi kundasang..syok.
lawa la skirt anda,sape ye yg plihkan???uwawawa..;p
Nurfatin Liyana said…
kak vio syg : ckit jeee,, ini gambar bertuah yg dipilih, wahahaa. ikotkan byk ag. ehh tggu aaa, hari kedua lom ag >.<

aah dress nie laaa,, murahan aje,, tp kite suke pakai dye laa,, ;p
Nurfatin Liyana said…
ashtonishing az ; nape menetap sane? mmg smue asal sane ke? heee. kite tak puas laa g sane, mmg nak g kundasang, tp mase sgt2 tdk mengizinkan, sedih ! :(


mek syg ; hehee. syg saye syeika farhana yg pilihkan, hehee. best je pakai :))
HAHA . syiokkk naik flight ?? sha tak pernah naik gak ==" sakit tak telinga time naik tu ??
Nurfatin Liyana said…
scha ; tak bingit pon yg, hehee. cume bergegar time langgar awan jek, tak laa gegar sgt, bese2 aje... hehee. nnti ajak parents g yee yg? :)
EJA said…
hihih..saya org sabah..best bercuti diasabah?hihi
Nurfatin Liyana said…
eja ; hehe. best ! sabah kt mane? nti bwk kite jejalan sane leh? ngeeeeeee >.<
EJA said…
sabah kat lahad datu..jauh dari kk..naik bus 7 jam..tapi kalau naik flight 45 minit saja..hihih..
HAHAHA .tu ahhh tataw nak g bila -____- sobs sobsss

Popular Posts