praktikal..praktikum..praktis..

Da stat praktikal. Cpt tol mase belalu kann,, oke dis week aku register laa kt cmpany uh then 1st aku masuk unit keanggotaan. Mase 1st tuh akak tuh kenalkan aku kat sumer org, ouhh dah mcm bakal CEO baru je aku rase, giler segan. Perlu ke aku diperkenalkan? Last2, sekerat due jek makcik2 yg sudi tegur aku. Yg len haram..bajet otai je lebih. Cet! Ok mase 1st da masuk uh sumpah boring giler. Da la takde kwn kann, then staff yg len bz ngn keje dowg. Aku mule2 melangok jek ahh. Pastu ade staff yg baek hati cik din, dye la yg bg tunjuk ajar dulu. And ade la staff2 yg len gak.

Oke aku mls giler nk cter pasal staff2 kat sane coz kompem pnjg berjele weh. Cayelah. Naseb bek aku tak taw sgt detail pasal staff sane, kalo tak, siap korg aku buat citer. Huh. Ok laa aku citer ckit. Staff dowg nak kate ramah, tak la sgt, nak kate tak ramah, ade la ramah ckit. Tp yg betol2 ramah tu alhamdulillah la kann, yg tak tuh, lantak korg laa aku bkn ade urusan ngn korg pon. Boring jugak laa mule2 kann,, smpi aku men game je kat pc uh coz tade keje. Tp men game pon aku usha line gak ah, kang ade staff yg usha mereng lak nnti kann..

Seterosnye kann, stat hari ke 2 ke 3 ntah aku lupe, mak aii bz tak ngat dunie lak aku. Byk keje gilevavis wehh. Kene key in jadah2 uh dlm pc. Ouchh. Nie yg kne g spa kuku nihh. Haihh. Oke, dah cukup seminggu. Bubye unit keanggotaan. Next week until 31st July, kat department insurance lak. I hope sgt2 la kan, org2 kat department uh ramahtamah ckit! Siyes weh aku rase aku skg da takde beze ngn optimus prime dah! Tak bgelak ketawa lgsung! Nak borak2 apetah ag laa kan, ngn sape jek. Bertegur sape tu ade lah, tp bese2 je. I need friend there. God, pliz send me one! Humm,, mulut aku tertutup rpt je ahh. Ha ag 1 kan, tiap2 hari, aku mst nantikan detik pukul 5! Sgt menanti ok. N bile dah pg, aku rase sgt tdk seronok! I need my normal life back!


Comments

shimazulkifli said…
syg mula2 mmg la sumpah bosan.tgk la da lama skit nati
wow best kot.sampai nangis nak tglkan dowg. :(
sampai bos kat sana pun pgil i anakanda ;))
sabar oke :))
Nurfatin Liyana said…
yeke beb? heee. i dah mule ase sonok dis week.
kat department lek lak. oke2 laaa. like! =))
lady_eizeira said…
pe contoh keje yg ko dpt???hahaha ;P
Azhan's said…
eheh.selamat sis :)
Nurfatin Liyana said…
naww; mcm2. hehee.

azhan; heee. nie sape eh?

Popular Posts