let me remind you

Hey u'olls, salam salam! Tajuk tuhhh..mcm berupa warning kan kan? Ok anda tertipu! Jgn lari jgn lari. Ntah nape ttbe lak dlm palotak den nih ttbe terbayang nak wat entri nihh. Giler ahh kan otak aku, mmg cmni. Penuh imaginasi u know.. Kalo laa korg explore sdri mst korg pelik + hairan + bingung beserta takbuleh belahh. Hehe. Tp bkn tentang otak aku yg aku mahu karang skg nihh. Tp tentang...jeng jeng jeng, smbil berdegup jantung penuh kuatt...



Ok, korg2 pasan tak eh dulu kan, satu ketika dulu, tak si
lap aku time zaman2 aku skola mngah a, heboh kan dgn lagu2 top awal 80an ngn 90an? Contoh, BPR- Dari sinar mata. Pehh kalo taktawu uh mgkin u'ollss baru lahir ke muka bumi agaknye. Yg taktawu tuhh, g gugel2 or utube jek, abih citorr. Aku igt ag, lagu nih bkn je handal di kalangan dak laki je, yg pompuan2 tuhh, kemaen menyambung nyanyi bile dgr lagu nihh. Dulu kann, download2 nih gua tak handal ag. Komputer ade tp tenet mane nak ade sgt. Bkn mcm skg, ade jalur lebar laa, broabdand laa n so on. So, gua dgr radio jekk. Siaran yg paling gua tggu mcm pilihan2 pendengar yg akn di ke udarakan tuhh. Kompem2 laa ade lagu2 jiwang uh. Ok dah kantoi aku pon minat jugak. Asal sedap di telinge aku, i on jee.



Pas uh kann, kat skola membe2 ak mst tye cmni, "ten, ko hafal tak lagu dari sinar mata uh? aku nak lirik dye aa,,". Ok, pertanyaan2 cmni mmg dah salu sgt dah aku dgr. Tawu sbb ape? kate mereka, aku pakar dlm pelbagai lagu. Bagi la lagu pape pon
, komfem aku tawu. Tu dowg kate aa bkn aku. Hiks ! N tipu lahh kan kalo u'olls takde buku lirik kan? Weeee. I ade satu taw time drjah 6. Yg bestnye, kwn2 pon tlg isikan lirik pape je lagu. Bile kua radio, hadap laa buku tuhh. Patot ah result aku beginiiii -_- .


Ade lagi tak silap aku, selaen fenomena BPR, Search pon handal jugak. Lagu dye mantop2! Dgn Awie. Uihh, zaman skola dulu enset aku yg cikai jek, yg bleh msj ngn kol2 jek. Lagu pon pakai polifonic. Ngeee. So, aku mmg suke ahh cekidaut2 enset mmbe2 aku yg cggih eh, kemaen berkumpul lagu jiwang dorg. Samudera mmg tak terkecuali ahh. Tawu tak tawu tak ? Alaa yg lagu dye salam sejahtera uhhh. For the 1st time i hear dis
song, i ask my friend to wrote the lyrics. But the best side is, dy nyanyikan skali. Sweet ahh. Rndu zaman skola la, siyes! Fenomena lagu2 jiwang mmg berleluase lahh zaman skola dulu. Aku tataw laa dak skola zaman skang taksub ke tak ngn lagu2 dulu. Maklum laa, skg kan ade indie music, lyn lagu jiwang mcm hape2 kate mereke. Tak remaja. Wat laaaa... -_-


Awal2 aku beli enset canggih, ade jugak aku selitkan lagu jiwa
ng seketul due ketul en. Tak fenomena ah kalo tak tarok. Sumer lagu jiwang i tawu, smpi kwn2 saye suh saye masuk jgn lupe lirik. *__* . My current enset skg, tak bape nak byk dah. Fenomena tamattt. Hehhe. Ok ade due ketul je, tlg percaye. Kat lappy aku byk aa..heeeeeee. Meh i kasik u'olls ape lagu yg berhantu dulu smpi skg.


SEARCH - Fantasia Bulan Madu,Seroja.
BPR - Dari Sinar Mata
WINGS - Taman Rashidah Utama
BLACKROSE - Penantian
MEDICINE - Tika Dan Saat Ini
SAMUDERA - Salam Sejahtera
DINAMIK - Antara Gadis, Biar Putih Tulang
MEGA - Takdir & Waktu



N byk ag ahh, korg nak tawu dgr je sinar fm. Ape susaaa, situ sem
ua ade. Mmg betol2 mengimbau kenangan yawww. Psst, lagu yg aku baru tawu pon ade, best! HAHA. Oke lahh, kalo rajen nnti i karang part 2 punye entri. Cekidaut aa. Bubye n take care . xoxo =). Ouhh before dat, cek nih japp.

SEARCH wehh. Pewiittttttttttt. Fenomena. Like i tell u. Mmg satu fenomena wehh, wheeu =D


Perhatikan ujung kanan,, haha. Itu pelakon zombie kg pisang, awie.!! Hehehe. Ini WINGS ! like ur songs ahh, killers! >.<


Keunggulan cintaaa..dari sinar mata..yg bergeloraaa. Wooo. Ini BPR. Haa lagu dye nih laa yg korg hafal uh kan kan kan? Loikeee ur hair style ! Ngeeee ;)


p/s ; malas nak upload semua, smggu pon tak abes nnti. Hee. Tata readers =)

Comments

Ausz Alimin said…
babe, kejoraku bersatuuuuuuuuu. kenangannn ouh!
Aten.Aten.Aten said…
hiks! i tawu tuhh.
nih lagu i, sinaran matamu bak kejoraaa.. wow!
Scarlett O'Hara said…
Minat sangat kat Search.Wings ok gak.
Aten.Aten.Aten said…
same2. dowg cool smpi skang, kann kann? ngeeee >.<

Popular Posts