adakah noghori smilan tuhh part of INDONESIA?

Hye n assalamualaikum pembuka bicara. :)


Amboi. Kemaen siap nak tulis pembuke bicara. Bajet org taktawu kann, ngade. Ok. First of all, hari ini saye terase amat bangge coz kerajinan menaip naek ke tahap 92% even sebenarnya, ntah sape lah yg sudi nak bace ouh. Ok, entri kali nih yg kite mahu diskus. Betoi ka negeri smbilan sebahagian dari indonesia? Betoi ka? Anyone plis. My parents asalnye n9 ok tp i KL. Wahaaha taknak mengalah. Kate mereka, mmg asal kami indonesian lahh. Nih mak pak aku yg ckp la, korg nak tawu lebih lanjut tye org2 yg pakar sejarah. Sejarah aku cukup2 mkn je dulu, itu pon aku dah syukurrrrr..tehehehe =D



Sbg contoh, dlm n9 ade minang. Minang uh sdri asal dari indon. Correct me if i'm wrong plis. Aku pon tak bape nak kaji ah pasal minang nih. Tu yg aku tataw. Stakat nih, takde plak parents aku gtawu yg ktorg nih ade darah minang. Ke bile dah jadi anak jati nismilan, sbnrnye kite org minang? Ok aku dah pening! Yg sebenar-benarnye en, ari sabtu yg lepas, aku n my family mkn tgahari kat Restoran Salero Negori n Masakan Padang. Tu yg ttbe tgn gatal en nak wat entri pasal nismilan lak. Wakakaka. Plus, kg den mmg kek nismilan pon. 



Pada hari tersebut, ktorg teman mak beli lappy kat low yat bkn LOW FAT. Whoohaa, mak beli lappy utk dye. Lappy skang nih kemaen senang ye nak beli. Dah siap install sumer, tggal nak bayaq ja. Masa zaman aku dulu, kemaen susah, ktorg beli then org kedai uh install, petang tuh baru amek balik. Siyes laa, zaman skang semakin canggih. Dunia komputer nih bez woo kalo korg layan. Duet pon tdk terkecuali terbang dgn senangnye lah kan,, include duet aku yg turut terbang dat day, beli stuff for my lappy T_____T


Selepas membeli belah di Low Yat, we all lapa. Biler dah lapa, we all akan mkn. Time tuh agak cantik ye, mmg tgahari betol lah ai tell yu. So, pusing2, jumpe laa restoran ala2 mcm rumah je. Klasik? Ya amat klasik. Restoran nie mengetengahkan masakan padang n negeri sembilan. See? Tuh yg aku pelik. Bergabung noghori n padang tuhh. Makin celaru biler dipikir2 balik. >.<



Adakah ini jelas? Yaa di sini lah restoran itu, Jalan Gurney. Bkn Henry Gurney kat melaka tuhh -__-



Sebelom sampai ke destinasi, harus lahh amek gamba dulu. :)

Perhatikan betol2, cara memakai reben dgn betol supaya  nampak comel. :)


Lihat. Pipi sudah bolat lagi mahu dibulatkan. Boo dye. ;p

Menunjuk jerawat agaknye. Ehh tolong tampa dye dgn lembut sekali, boleh? Ahh dah tentu2 dpt yg paling kuat! -_-

Welkam to da club. Bukan bukan, restoran. Haa mcm rumah org2 je kann? Mmg rumah pon dye buat restoran. :)

Perhatikan betol2 wajah mereka. Wajah kelaparan amatttttt ! Ouhh ya, inilah ibubapa saya. :)

Yg bulat tuh ag la,, mane bleh lapa. Wakakaka.

Ini diaa, masakan padang + nogori smilan. Siyes weh, sekali tgk mcm kari kan, tp rase dye amat laen dari kari. Mcm rase daun limau purut pon ade. Tak tipu! Tp mmg sodappppp. !

Begedil sedap tuh rm2 sejibik. Hamek kaww. Tamak lagi, wahaha. Tengs to my parents yg seponser seikhlas hati :))



Negeri Sembilan terkenal dgn cili padi kann kann? Masakan padang mgkin pada limau purut. Mungkin yee.. Tp sodap. Pade sape2 yg nak ajak den poie sini n nak blanje, msj den. Wakakaka. Giler desperate. Tehehe. Bye2 sweet :) 



Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

cik aiEn said…
betol jgk org ckp n9 ni ade unsur2 indon sket..mcm minang kn..bhse die kn mcm kearah sane sket..
Nurfatin Liyana said…
tawu takpe. tu yg den polik nihh. -_-

Popular Posts