cmne nak buat muke ala2 gadis korea?

Hye n assalamualaikum :)


First of all, mesti korg tawu en, yg gadis2 kat korea uh mmg lawa tak hengat dunia. Dah laa putih, mekap cket je dah nmpk cun. Aku mmg adore dorg. Kulit licin mcm kulit tomato. Giler ahh. But how to look like korean girl? Ramai yg kate, beli aje mekap2 keluaran korea such as Etude House, The Face Shop n Skin Food. Sumer uh from Korea. Ouhh ngan Ellianto. Stakat nih aku ade produk from Etude House ngn Ellianto la. So far mmg ok. Tp takde la muke aku drastik bertukar spt wajah2 gadis korea. Menipu sgt tuhh.



Kate2 org yg berpengalaman dlm dunia mekap nih, korean girl menekankan aspek mata. Knp mata? Let me tell u. Mata mmg memainkan peran woo. Cube ampa bayangkan kalo mate lebam lagi pucat. Silap hari bulan org keliru igt kan itu panda. So, bile saye mekap, saye suke tekankan part mata. Eyeliner is most important for me. For Korean girl, dorg mmg dah terkenal dgn mekap gyaru. Gyaru uh teknik solekan laa, tang mate dorg mmg miracle abes! Dari muke yg pucat lesi buleh nmpk berkilau n smgt waja jek. Tak caye korg g search kat youtube.



But, some of the Korean girl jugak ade buat plastik surgeri. Kata mereka, lebih anjal! Sbb tu lah kot kulit dorg gebu, licin dan padat. Padat? Ok boleh abaikan. Saye juga salah seorang yg amatlah kagum dgn mereka especially bile dorg mekap. So, if korg teringin sgt nak nmpk mcm Korean look gitu, pegi dkt kedai yg jual barangan mekap from korea mcm aku ckp td tuh, then tanye teknik solekan kat dorg. InsyaAllah, tak dpt byk cket pon jadi lahh kan :) Kalo malu, search aje di youtube. Lagi mudah :')


Pic from Google.


Cantek kan? Itu pelakon terkenal Korea. Tak kenal mmg tipu. Pelakon ini byk blakon iklan from Etude House. So far, Etude House punye produk serve me better n more better. Korg bleh g survey kedai2 Etude House yg berdekatan. Skang tgh SALE tak hengat wehh. Murah2 je. So gadis, catch them all. Tak rugi. Stuff2 nya semua menarek !! :')


Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

u love koreanss? hee..sweet kan muka diorang..like a barbie doll...:D
cik aiEn said…
tgk la sape yg lhir kn dorang pun..dorang jge pmakanan yg sehat..keturunan sbb tu kulit dorang cntik2..so make up sikit pun da nmpk cntik....nk muke cntik??klu leh ptah blik dunia ni aku jge muke aku dri kecik hehehehe...
Nurfatin Liyana said…
fifiey ; LOVE sgt! santek2 kot! jeles!
Nurfatin Liyana said…
aien ; tawu takpe. yg penting, aku jeles. tehehehe

Popular Posts