kalo dah jodoh mmg kesitu laaaa..

Assalamualaikum.


Pernah dgr tak org ckp, bepisah cemane pon, mst jmpe balik? Atau, kalo dah rezeki tak kemane? Tp ini bkn kisah jodoh antara aku dan dia. Jauh lagi semua tuhh. Ini jodoh antara aku dgn tempat kerja. Hehe. Sebenaqnye kan, aku dah due kali dpt offer dr tmpt praktikal aku dulu. Kali pertame dulu aku terase sombong n malas, so aku tolak. Plus mase tuh aku bz ngan nak anta report ag, nak kehulu hilir lagi, nak lepaking ngan kwn ag, maklum aa dah berjaman tak jmpe dorg. Especially kwn yg jauh2, rndu ohh !


Mcm bese, dok umah aku kemaen byk ag apply keje sana sini. Tak jugak pggl intebiu. Ehh ade aa yg pggil tp opis cam ape jek, aku kan memilih. Mak aku plak mcm support jek anak dye dok umah, nak2 time cuti skolah ari tuh,, yelaaa sape nak jage kopok2 kan? HAHA. *iklan jap, aku ngantok nihh, mate aku kemaen kecik besa kecik besa time aku taip nihh even baru pukul 10.24 mlm ! * Ok sambung balik ! Ehh tp korg jgn imagine aa cemane mate aku time nihh, mcm ikan doee.


Nak dijadikan citer, senin lepas, ye mggu ini, org hr opis tmpt aku praktikal call lagi. Aku dah nekad! Kali ni aku nak terima. Tanak ahh jd sombong ag tolak offer. Walaupun ini kerja sementara T___T. Ag pon tanak ahh naekkan bil letrik n api dgn meng-online 24jam kat umah. Kalo korg nak tawu opis yg mane pndi2 laa cari entri lepas. Tajuk dye praktikal kott. Yg aku ckp boring tuhh, hahah. Tp jgn men2, skang tak boring. Bese ahh dulu kan budak memule praktikal kate kann. Tak explore semua ag time tuhh, tu yg terus buat entri berunsur keji dan sabotaj tuhh. Hiiii.


Mehh aa nak citer, td kan time dftr balik sbg staff sementara nihh, staff semua tegur aku. Terase artis di situ. Kate dah kenal kan, siyes. Aku ghase mcm tak caye jekk balik kat tmpt nie balik. N the best part is aku dpt insurance department yg byk kerja tuhhhh. Ehh perli ke ape? Tak tak. Siyes aku hepy laa. Heeee. Sbb mulut pok pek pok pek dgn girangnya kat cni. Tp time aku wat kerja, PM lalu pon aku tak pasan. Mata dan pc seolah2 bergabung. Mgkin sengaje dimintak power naik ! Ya saya rabun !! Permata hijrah ok tak aa,, aku nak try ahh. Eh jgn tye power aku bape kalo korg tanak tgk aku bertukar jadik power rangers. Hiks !


Ok lahh, nk citer tu jekk. Heee. Kalo agak2 kisah nih mcm hamsap kan, korg tutup sebelah mate jek aa, bleh? Sbb time aku taip pon aku tutup sebelah mate. HAHA caye tak caye tak? Hiiii. Gua ngantok baii. Eh nie pasal jodoh ngan tmpt kerja ok, bkn jodoh di tempat kerjaa. Ehemm! ok take care readers, T A T A



Pic sesaje. Tp ade entri. Nti ye. Bye ! :) Pstt kite bulat jgn kutuk !


p/s ; gare2 tekan keyboard dgn ganasnye kat opis, lappy kite terkene tempiasnye, SORRY lappyku :(
p/s/s ; sedih tak kalo awk salu igt org tuh, tp org tuh lgsg tak penah igt kite? >.<
p/s/s/s ; nurulbadiah yg cantik n cun tuhh pggil name penuh kite, malu ahhh! heee. :')
p/s/s/s/s ; kite nak letak updet TWITTER kat blog tp tak reti, leh ajar takk? T___T

Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

LiAnA said…
uitt sedapnya subway hihi
Nurfatin Liyana said…
mmg sedap dan sgt sedap! 1 tak cukup, heeee ;p
cik aiEn said…
nyum nyum...... nk try!
cihah said…
penganggur berjaya wat entri baru..bc meh..
.http://cocowhite93.blogspot.com/2011/01/malaysia-indonesia-vs-malaysia.html

eh kak keja pa?
Nurfatin Liyana said…
cik ain ; mehh ;)

cihah ; wokehh ;p

Popular Posts