kisah budak2 yg beruntung n my beloved one :)

Assalamualaikum :)


Ttbe kann aku trase cam nak nanges aa, sbb ape? Sbb aku dah makin malas nak buat entri. Bile makin malas, maknenye takde pelawat. Bile takde pelawat mknenye sia2 saje pakai nuffnang. Tgk org len dpt duit free, ko pon nak gak kan, ngade kaw. Ohh ya, maaf laa mukadimah kali nie terlalu merepek. Ehh mcm salu jek mukadimah aku merepek meraban. -__-


Berbalik pade tajuk dan hala tuju kite yg sbnr ye. Dak2 mane plak nie kann, tp siyes aa aku rase dak2 nih mmg beruntong! Ye aa, salu dpt mkn free. Ok tak laen dan tak bkn sape ag kalo bkn dak2 ngaji kat umah aku. Muahah. Igt tak aku penah cter yg mak aku mengjar mengaji ? Tp tak aa smpi bukak pusat mengaji. Dtg ngaji kat umah je ponn. Takde aa smpi beratus2 student. Student? Same kann? Dlm 30 cmtu je aa.Alang2, aku nak citer aa cemane mak aku ttbe bleh mgaja ngaji kat kawasan perumahan den nihh. Ekaw nak tawu tak? Den taip yo lahh. Kaw dok diam2 baco. Mulut jgn nganga lak. Masuk kuman2 kang. ( mmg tak sah kan kalo tak merepek ? )


Ok cmni, aku pndah cni time aku abes PMR dulu. Lame dah. Nak masuk 7 tahun gak aa. JGN NAK TANYE RESULT PMR AKU, TARIK RAMBUT KORG LAJU2 KANG. At the same time, jiran baru aku, semua pon jiran baru lah kan dah kate rumah baru, baru bukak, dy ngah carik ustazah nak suh anak dorg blaja ngaji. Pastu, aku tataw knp mak aku dgn baik hatinye offer dri dy sdri utk ajar anak2 jiran kami. Walhal mak saye juge bekerja ye. Dye mgajar waktu mlm shje. Dari 2 org mnjadi lahh ke 3 4 org. Ttbe makin ramai dan ramai dan ramai. Mgkin di-suggest oleh dak2 ngaji ni lahh. Mak aku tak tetapkan byrn pon. Depends laa kat dorg nak byr bape. Bkn dorg aa parents dorg, dorg mano lak ado duit. Skang nie, jiran yg memule menyunting emak aku utk jd ustazah tu da pindah. Siyes gua sedih ! Keje dy jage bebudak laa kat umah dye. Dy da takde mmg terase laa sunyi. Pindah kalo dekat takpe gak, nie kat hujung utara nun, kat Perlis. Ktorg jiran2 nie mmg dah rpt, mmg sedih aa. Masehh aa cik ana, ang yg kenai kan mak jd ckgu ngaji, terharu. Bila2 masa dtg KL, jenguk2 cni naa. Mak rndu betoi ngan cik ana. Busan aihh cik ana takdak laa ni. (harus bertukar slang kerana beliau org penang :p )


Selame mak aku ajar dak2 ngaji nie kan, aku tgk dorg mcm untong taw! Dah aa bayaran ikot suke kan, pastu kkdg mak aku masak byk2 bg dorg mkn! Ehh tp skang tak silap aku byrn dah di tetapkan mnjadi sorg RM20 laa. Kene pndai2 laa kan carik mkn. Hehhee. Paling heaven kan kalo ade dak2 yg dah berjaya naek quran, mak dorg masak2 kasik dak2 ngaji yg len mkn, contoh mcm buat pulut kee, n org yg paling dpt byk makanan mst la tuan rumah kann? >.< SUKE! Skang pon mak aku dah makin pandai mencari duit, dye niage kecik2 jual kopok kat umah. Heeee. Kebanyakan customer pon dak2 ngaji laa kann, yg tgh tggu turn ngaji mmg membeli belah laa dorg kat tepi tuhh.. Smpi kdg2 tuh aku pon tersalah kira. HAHA. N dak2 tu yg betolkan, ouhh maseh adekk. Slamat korg tak kelentong akk! hiks! >.<


Nie nak kasitawu nih, mak aku time megajar garang wohh. Korg jgn men2. Kalo dye jerit aku pon ketaq. Ini series, bkn main2. N aku bersyukur dikurniakan seorg ibu spt emak aku, sbb aku sdri pon blaja ngaji kat mak aku. Heeeeee. Kan ke dah saving di situ? :) Belom ag mengajar math, mmg gua nanges aa kene marah. Ayat paling aku sadis cmni " apesal aa korg due beradek nihh tak ikot otak saye yg pndi math nih, mak kau nie dulu ckgu smpi kasi hadiah sbb pndai math! Bnde senang pon takleh buat! " @@$@%@$$#&@&!! Cmni aa, wuwuwuuw. Kerane math aku dipertikaikan, bnci math ! huhhh huhh ! Ok lahh korg, nak smbung msj ngan encik syg japp. Dah jarang dpt msj ngan dye jadi haruslah hargai mase. Ye dak? Hehee. Jage diri, bye2 ! :))


p/s ; my mom is my beloved one till end. Ya Allah Ya Tuhanku, Kau redhailah kedua org tuaku, kasihani mereka spt mana mereka kasih akn aku wktu kecilku. UMI, kdg2 kite degil aa ngade aa buat muke aa tp dlm hati hye Tuhan yg tawu cemane kite syg n cemane tebalnye rase besalah kalo wat silap. Ampunkan anakmu yee yee? Semoge Tuhan melindungi dan memberkatimu selalu! (ehh dahh aa ttbe gua sebak, haha)


Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

BuLat i2 CirCLE said…
sy pown xde nuffnang gk..haha
Nurfatin Liyana said…
nuffnang kite buat hiasan jekk >.<

Popular Posts