S A B A H - part 2

Assalamualaikum ! 


Mcm tak pecaye kan,, updet petang2 cenggini time baru balik kerja? Yeayyy ! Percayalah ! Kuasa rajin menulis mula menguasai diri. Ok, entri kali nih tak laen dan tak bkn laa pasal sambungan kisah holiday ari tu kann,, yg tak tawu, meh nak kasitawu, saya hanye lah bercuti di SABAH, bkn LONDON, PARIS, n etc laaa. Still in Malaysia, dah jelajah satu Malaysia, baru aa leh jelajah negara org, tak gitu ?


Sketsa hari kedue bermule cenggini. Dlm pukul 10 lebih cmtu aa, ktorg bersiap2 utk pindah ke hotel laen. Dlm kata laennya, hotel yg lebih selesa! Bkn tak selesa kat hotel mule2 tuhh,, tp mmg kureng ckittttttttt. hehehe. Sbb kan, we all book dlm internet, so, dlm internet gambar kelihatan sgt perfect n we just like waahhhh.... But, when we check in there, ade sesuatu perasaan aneh yg menyelubungi diri ini. Hehee. Utk ktorg yg 4 org nihh, mgkin agak sempit laa walaupon dah ade dua katil. Itu aje. Dan yaa, i have to say dat, mcm rumah tumpangan laa, tp,,,,,,,,,,,,,, dlm dye cantik ok, siyes cantik. Cume kecik utk kami berempat. Itu saja. Satu mlm di hotel tersebut n the other nite at LE MERIDIEN HOTEL ! The best hotel ever , servis yg sgt sgt sgt sgt sgt memuaskan, mmg akan menjadi rnduuuuuuuuuuuuu. Selamat laa ade bilik kosong en ! Ouhh ya, amek dua katil jugak ! ;p 






My only bro =.=


Teke harge ini shawl bape? Teke laaa,,, ha rm10? rm15? Ok salah. Rm30 jekkkkkkkkkkkkkkk ! Terkedu gak time dgr harge en. Mmg betol la,, yg murah kat sabah, mahal di semenanjung, murah di semenanjung, mahal di sabah !


Sementara tggu bilik siap dikemas sepenuhnya. Dpt minum2 free di lobi. Yeay, misi mencari wifi bermulaaaaa :p


"Haaa ye datuk, ok, saya dah smpi sabah nie...stakat nie ok, nnti kat semenanjung kite bincang laa pasal projek baek kite tuhh,, hehehe" Ok ini rekaan semata2, LOL


Masih mencari line wifi... -___-



Mine. Fresh watermelon. Ceklat tepi tuhh tak abes yg dpt free dlm flight uh, hehehehee



Ummi. :)






Our room :)

Sgt indah rasenye bile selak2 langsir, tros nmpk laut. Terasa lenyap segala masalah !

(-__________-)





Heheheehehehe. Ini bukan keje kite aaaaa, nie keje mak kite, nakal tawww ;p


Mcm bese,,, dah malas nak lebih2, gua sarung jek aa cemane rupe ponn !

Masjid negeri Kota Kinabalu :)





Sepanjang laluan kan, mmg nmpk je laut. Best aa. Mcm negara2 omputeh lak aku ase. Well, we all dpt kereta sewa yg tak perlu dibayar sewa, haha. Sbb kan, mmber bapak i yg buat bisnes nihh, sooo, dye dgn murah hatinye pinjamkan kete dye. Maseh pacikkkkk. Akan kami kenang. Ktorg pinjam sehari jek, baek kan? Dpt laa g shoping kat 1 Borneo tuhh,, dah dekat ngan UMS :) Ohh bpk i mmg dah arif dgn kawasan2 di sabah nie sbb, dye mmg keje sini time bujang dulu n mase uh tgh hangat berpacaran dgn mak saye, satu lagi,, mmg my dad selalu outstation kat sabah ponggg. So, bpk saye adalah pemandu pelancong kami, jimat bkn? :))













Malam pon menjelma. Balik bilik, maghrib n isyak dulu, turun bwh mkn ! Isyak pukul 7.35, kat sane 7.35 dah mcm 8.35 aaa. Melintas jln je ponn, dekat kan ? Mcm2 jenis mkanan aa kat cni. Tak semua aa aku ghase, kalo semua aku ghase, balik semenanjung badan aku dah mcm tong dram. Skang tak bape nak tong dram aa,, kih3. ;D








Aku dpt tawu, ini bkn beras bese2 taw. Ini beras dr bukit. Haa cenggitu laa yg aku tawu. Sbb tu rasenye amat enak dan lembut sekali utk dikunyah yawww. Mmg best laa, best, phm? Haisshhh ! Makanan yg len, tak captured sbb nafsu mkn dah menguasai diri, jd time mkn haruslah khusyuk ! ;p Balik mkn, tros g pasa malam yg jual cenderamata n cenderahati tuhh. Ouhh maaf sekali lagi, tiada gambar. Sedihh aaa, lupe nak captured kat sane. T____T


Ok u'olls, cam bese, hari ketiga tggu the next entri yaa ! Psst, mase aku taip nih kan,, penat sgguh aku kawal selsema nie haa,, sore dah makin sengau yaww. Jum karok lagu tomok ! Wat theeeee -______- BYE ! Jage diri !



p/s ; updet n stat menaip mmg petang, upload gambar n sumer2 setel mlm, jarak masa yg agak panjang ! -___-



Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

nunui Joe said…
uishh cntik jgak view laut dia kn. hehehe
Nurfatin Liyana said…
sgt cantik awk ! eheee , jum g sabah ! :)
cik ubi said…
besnye....teringin nk p laa..:)
Nurfatin Liyana said…
cik ubi ; kumpul duet ye awk, best best! tak rugi. kalo ade org nak seponser kite kan, dgn lajunye kite ckp "jum ! bile ? " hehehe
saNah said…
yupp sabah is the best place to visit coz 2 kmpg halaman sanah ehhh best2 kan ,,,,2 bndr kk je...liyana x g lg twau...kngau n byk lagi sanah pun syok byk view2 yg cntk..
Nurfatin Liyana said…
sanah ; yeke? kg kt mane? hajat dihati tersgt nak pegi semuaaaaaa tmpt, tapi tak sempatttttttt

sedih ! :((
saNah said…
sanah kat tenom area pdlaman ermm klo kat kat kk le tgk view laut klo tmpt sanah kat tenom le dpt view alam semulajd eh,,,
Nurfatin Liyana said…
tenom ke KK jauh tak ? ngeeeeeee. best laaaaaaaaa! rnduuu rnduu rnduuuuu
saNah said…
tke 2 hours la pjlan insyallah wak le g lg k....
Nurfatin Liyana said…
kite g sane kite contact awk eh, heeeee :)
saNah said…
okk ehh insyallah tp skg sanah pun bkn kat sabah bla cuti sem je sanah blik....
EJA said…
liyana..hihi..saya tag awak untuk join contest blog terkemas..sila join yer..
paradoks hati said…
kalau makan dekat area blkg pasar filipina tu konpem la, sy tambah dua tiga kali. siyes tmpt situ mmg best :)...rindu kk :(
Anonymous said…
nurfatin liyana.xde ke buah hati utk aku??huhu..slap2 buah tgn la.;p
-meck-
cik aiEn said…
best nye!!!
dulu aku hmpir2 jadi orang sabah.....
tpi apakan daya ku...jodoh tidk pnjang...kalau x mesti dpt pegi sbh..seafood syok..!!! laut the best..!!
xpe..honeymoon aku nnti..nk ajk hubby pegi sabah.....hihihihih....
knpe xajk ku pegi sbh..smpai hati..hiiih
Nurfatin Liyana said…
ain ; fuyohhh org sabah, jauh nye carik, ngeeeeeeee!!

alaaa nnti kite g sesame ag yee,, kumpul wet ! >.<

Popular Posts