S A B A H - part 3

Assalamualaikum :)



So sory lame tak updet. Last week cuti, so kalo dah cuti mmg balik kg. Almaklum aa dah lame tak balik ghasenye. Smpi takpat attent wedding kwn laa, so sad. Takpe laa, to Shila Darwalis, selamat pengantin baru n kekal ke akhir hayat ok. Takpe kann selit ckit2 citer laen? Heeee. Aku bkn ape, syahdu nau laa dgr kwn2 kawen nihh,, turn aku ntah laa zaman bile kan,, ehh tp kalo korg2 yg tgh bace nih ade yg nak kawen, ajak ehh. hehehehe


Ok, part melalut dah mule. Jadi, jum updet pic tros. Hari ketiga kat sane ktorg just jln2 kat pekan KK jee. Tak pakai kete ok, gune kaki yg ade. Sbb tak jauh mane pong, hehe. N eksesais laa skali skala kan kan kan? So, round laaa kat pekan2 KK tuhhhh.


HUH ! *ini je caption yg aku nak tarok*

Pilih pilih, 6 sepuluh hengget. dpt la kasi depa2 kat semenanjung kann,, buat ole2, heee ;p

Jelas tak?? Nie ktorg p kat pasar KK, tawu nok. kerang dye besar penumbuk baii. Aku tak penah ag jmpe kt smenanjung,  gilee ahh gilee. Jadi takot aku nengok nyeee,,, tp kan mcm nak amek 1 baling2 kat kepala org. Wahahaha. Perasaan dikala waktu itu laa, kih3. ;D

Ikan2 dy mmg kemaen besaq tak igt punyaaa,, mmg fresh! Yelaaa, laut blakang pasar nie jek. Kaya ngan seafood korg en org2 sabah? Mesti da muak. >.<

Pasan tak nie sape? Peserta mentor okehhhh.. Aku jmpe dy kat cni. Ok tipuuu! Ini adalah peniaga di sini, yaa! Peramah bkn? Aku pon ape ag, tros laa snap snap snap ! :')

Ini bkn pertandingan merebut udang paling byk ye. Tp siyes, udang2 nie still hidup taww. Ade sekor due ekor udang uhh usha panas jek kat aku, wakakakaka. Mmg segar bugar lahh!

Yg dlm bakul kuning tuh kan, ade udang siap melompat! YG NIE TAK TIPU. Mmg masih bernyawa laa dorg jual, fresh tak fresh haa? Pikirkan lahhh. *apesal ayat cam emo*  -__-

Cpt teke ikan ape? Skali aku tgk kat cni je pon aku dah tawu. Aku dah lame betol bekenan ngan ko lah buntal. Dulu time skolah rendah ade sorg budak aku pggil dye buntal. bertemu kite hari nih. Heeeee. Comel tak ?? Errr tp aku tkde nafsu lak nk mkn, so sape penah try? Ape ghaso eh?

Mmg wa ckp lu, ikan nih siap bersusun bai tingkat2, tkde keje atau kreatif? Ofkos laa seni kann, bijak nau idea engkorg ye nak kasik org usha lantas membeli. Hahaaa. Mmg comel.

Baju merah bkn superman, bpk saye, hehee. Jum laa ayah kite g tmpt len !

Ok, tekak dah haus, jadi haruslah dibasahkan dgn ape yg patot yee. Mahal? Tapi setimpal. Lihat di bawah.

Mine! Puding mangge besar nih. Mmg tak abes laa kann,, bwk balik bilik. Sudahnya aku pon tataw sape abeskan atau sape yg buang, -____-

Pasangan ini memilih ayaq nyiok. Betol ke aku ckp nih? -__-  Haa sedut ye yah jgn tak sedut :p

Comel sgt dah nieeeeeee.. lahaiii. Heheee.. Geram kan,, hiks !




Gambar hari ketiga tak sekencang hari2 sebelumnya lahh. Mlm pon tak captured. Ohh ya, mlm tuh skali ag ktorg memenuhkan perut dgn seafood kat pasar mlm uh. Tp kt kedai org len lak. Guess what? Aku dpt cube rumpai laut. Alaa yg mcm jeli uhh,, heee. Dy tarok ngan kuah asam. Haa lebih kurg aa. Sedap! Pedas! Best! Tak sgke aku mkn makanan pelik kt cni, yeayyy ! Kirenye aku dah leh masuk hutan. Kan? -___- 


And mcm bese jugak laa singgah kat pasar mlm cenderamate tuhh kan,, n tiada gambar juga, maaf T____T . Mlm nih borong abes2an, esok sudah mahu pulang. Ok syg2, cerita tutup smpi disini. Mlm nie aku nak tido dgn smpurnaa,, tak laa lappy aku penat. Ohh tido tak sempurna tuu mcm tido secare tak sgaje laa, terlelap dpn lappy yg still on n tdk gune selimut. Sedih bkn? Ok take care, muahmuah ! :')





MAAF ! Tercicir satu gambar, hehehe. Kt Dewan Bandaraya KK. Ok tu jekk.. Ngeeee ;p








Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

EJA said…
sabah mmg selalu makan makann seafood..tapi masa eja dtg semenanjung untuk smbung study,eja jadi kejutan budaya sikit..sebab kebanyakkkan ikan kat semenanjung eja tak pernah makan..kat sabah memang jarang kena jual..contohnya ikan manyung..huhu..tak pernah makan.hihi..pastu kerang kat smeenanjugn comel belaka..
Nurfatin Liyana said…
eja org sabah ek? kat mane? hehee. kerang semenanjung halus en? ngehee tp kite kureng mkn kerang, ;p
fatynadia said…
eh, ni pun first time kita tengok ikan buntak taw.. ada duri eh?
Nurfatin Liyana said…
haah kot. hiks ! gemok gemok ! >.<
Nurfatin Liyana said…
haah kot. hiks ! gemok gemok ! >.<

Popular Posts