ayah dah besar ! :')

Hye n assalamualaikum. :)



Hari ini 11/3/2011. Pada 53 tahun yg lepas, seorang ibu bernama Mariam telah selamat melahirkan bayi sulungnya dgn berat 2.5kg. Bayi lelaki tersebut diberi nama Zainal Ariffin. Pasangan suami isteri ini sgt gembira dgn kehadiran bayi sulung mereka. Almaklum laa anak sulung, ditatang bagai minyak yg penuh amat. Pasangan ini mengharapkan bahawa si anak sulung ini dpt memberi jasa yg baik pada keluarga satu hari kelak. 




Alhamdulillah. Kini si anak telah pon menjangkau usia 53 tahun dan masih sihat di samping isteri, anak lelakinya, dan satu2 nya anak perempuannya yg comel serta bulat. Cuma, masih belom berpeluang merasa ada menantu spt kebanyakan kwn2 nya yg lain. InsyaAllah. 1 day ye ayah :') . Ayah mmg byk berkorban utk keluarga, maklum laa ketua keluarga kan, Oh ya, ayah merasai alam rumah tangga ketika usianya menjangkau 26 tahun. Utk makluman ayah, itu target umur i kawen , hikhik. Ayah dikurniakan sepasang cahaya mata. Seorang lelaki, seorang perempuan. Alhamdulillah. Syukur dgn rezeki Tuhan. 




Ayah garang. Tp dlm kegarangannya, rupanya beliau amat sporting. Boleh bwk berbincang. Ayah jenis up-to-date punye org. Cume dlm bab2 lagu je ayah tak up-to-date. Ayah masih senang layan lagu2 klasik beserta 60an. Kalau naik kereta dgn ayah, mesti lagu 60an. Dlm rumah pon begitu. Ayah gilemuzik. Ayah suke bukak utube cari lagu2 best, tgk video2 lama. Kalau la ayah layan lagu rap, hip hop, mgkin kami anak beranak geleng kepala. Tak sangka mgkin. Ayah suke download2 lagu, copy in cd dan pasang di kereta. Lagu2 hindustan pon ayah layan. Filem2 lama mcm p.ramlee, sangam, bobby, ohh ayah dah pakar sgt. Skrg ayah tgh usha2 lagu maher zain. Sweet betol.




Ayah gagah dan perkasa. Tawu sbb ape? Sbb ayah boleh buat semua keje. Ayah kegilaan kanak2. Yg ini mmg tak dpt di sangkal. Bdk kecik ke mesti nak dgn ayah. Smpi skang, kalo ayah pegi jln mane2, pasti anak buah dye akan mengikut. :). Kalo ade ape2 hal tentang rumah kg, ayah laa org pertama yg akan di report. Nti ayah akan buat ape yg patut. Ayah boleh buat mcm2. Patut laa mak terpikat dgn si ayah ni. Bkn semua lelaki boleh buat semua bnde. Ya, ayah juga boleh masak. Kalo tak percaya boleh laa dtg rumah. Test ayah sdri ye. ;p . Dan hakikat sebenar, ayah lebih rajin dari anak perempuannya. LOL 




Bersempena ulangtahun ayah hari ini, gmbr ayah akan di tepek2 utk entri kali nie. Tahniah ayah ! 



Senyum :))))





Ini bkn keje part time ye, bkn bkn. ;p





Berkerut seribu ape pasal nihhhhh ?





Ape pandang2 aa? Maskulin kan i u'ols ? ;p




Pening..pening..datuk nie tepon..datuk tu tepon. *ini tipu*




Nie laa anak2 den. Pangai masing2 buek den poning yo ! >.<




Inilah pasangan sehidup semati ayah tuuuuu. Sweet tak? Tumpang bahagia utk kalian hgga ke akhir hayat. Muahhmuahh !


Selamat ulangtahun yg ke 53 ayah. Semoga dirahmati Tuhan, dikurniakan rezeki yg melimpah ruah, dipanjangkan umur dan sihat selalu. Kami syg ayah !! :)




lagu nihh utk ayah !



p/s ; yg berat 2.5kg uh aku maen taram je taww, ;p.
p/s/s ; tsunami di Jepun dasyat. Adakah ini petanda ? Today is friday. Wallahualam.



Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

sharifahzakiah said…
bday ayah awk sme ngn saya laaa :))
Nurfatin Liyana said…
yeke?? HAPPY BIRTHDAY awakkkkkk ! yg ke?? ;)
aten,kim slm ayh ko,ckp aku ucp hepy bzdy.:)
Nurfatin Liyana said…
worait beby !! muah !
sharifahzakiah said…
yang ke 21 dear :) hehe

Popular Posts