sabtu, ahad dan KEAMANAN

Assalamualaikum !




Tataw nak ckp yg entri kali ini pasal marah atau sedih. Mgkin kedua2nya. Dan sekarang, amat2 berharap aku bkn berada di  Mesia tp LONDON. Sbb LONDON takde perhimpunan yg mengganggu plan di hari minggu. Ok mgkin nmpk sgt aku tak syg negara. Aku berharap aku berada di kampung laa so bleh gak jejalan Melaka ke, kann. 



Wahai manusia di luar sana! Ketahuilah! Pekerja2 seperti saya ini amat mengharapkan hari minggu utk bersuka ria, release tension, hang out, movie, shopping n so on utk dibuat. Gara2 satu agenda tergempar, semuanya harus dibatalkan. What haaa? Terperap di rumah menghadap tv, lappy, makan, n isnin pergi keje balik mcm biasa. Its not cool ! Dont u know????? Hoiiii aku nak keluar lah esok, nak tgk dunia lain plak gara2 seminggu terperap di opis n fokus kerja. Pahamilah...selamilahh... N ape gune gua beli shawl baru td takpat pakai esok? Paham tak jiwe aku? Haahahaha ! huh.



Tapi, mengalir ayaq mata daghah pon, tetap tdk akan mgubah apa2. Kecewa. Knp perlu buat rusuhan itu ini? Dan mengapa perlu dikaitkan org sekeliling ? Tolong lahh jgn jadikan umat Islam berpecah belah. Tolong lah igt pesan Nabi kita. Tetapi, bnde2 mcm nie remind me something. Its about petanda. Petanda apa? Petanda kiamat. Sbb ada satu sabda nabi "tidak akan kiamat dunia sehingga umatku berpecah-belah" ! Ya Allah. Petanda yg semakin hari semakin jelas. Jelas dari hari ke hari. 


Semua org ingikan keamanan. Stuck dekat rumah mcm tak aman jek. Tp, rumahku syurgaku. Kene laa praktikkan sejajar dgn perbuatan. Tak gitu? Ckp pasal keamanan, sebenarnya, kita semua boleh mencapai keamanan jika kita semua bersatu hati, tidak dengki mendengki dan fitnah sesama. Ini tdk, dengki org tu, caci maki org nie, dah baling batu sorok dlm tgn. Smpi bile weh? Smpi bila? Malaysia negara bagus. Jiran2 kita, n negara lain pon puji MAlAYSIA BAGUS... Smpi kan dekat Mekah, Madinah, siap sebut name PM kite lagi. Bangge tak bangge laa kan. N ayat wajib pak2 arab bila tawu aku org Malaysia, mesti ckp cmni...., "MALAYSIA BAGUZ.." MALAYSIA BOLEH" ! Haa amik siap ngan slogan depa tawu. Jgn main2, haha.




Ape pon kite serahkan lah semuanya di tangan Tuhan, moga Dia memberikan yg terbaik utk negara kita. Moga semuanye kembali aman damai. Yes, keamanan ! Moga hari esok berjalan lancar dan tiada apa2 rusuhan berlaku hendaknya. Dan moga aku dpt keluar even aku tawu, mak aku dah warning td dgn nada yg nyaring. Skang aku sayu, sadis, dan emo. Knp knp ? Ok taknak cter panjang2 ag sbb takot tercamput politik. Bahaya tu. K bye ya'll !



Selaras dgn tema keamanan, ayuh kita pamerkan lambang2 keamanan supaya blog ini juga aman damai. Amin, hehehe. Ayuh! Mari kita lihat satu persatu !



Fahamkan.

Lambang peace yg wajib ! Familiar looks !

PEACE n HARMONY !

Peace peace !! Siyes lu smart bro n best bro ! Ayuh bersama2 bro n lil bro nyer menyokong keAMANan ! =)
Beliau adalah Geoge W.Blush eehh Bush ! George W Bush. Yaaaa dia pon buat PEACE ok .Dye sokong bro kat atas tadi ! ;D

Last but not least, haruslah ada pic sdri ! Baru nmpk smgt inginkan keAMANan itu dan menyokong keAMANan.U go girl !




p/s : koranggg !! dlm byk2 jalan tutup, BUKIT BINTANG tak tutup kan?? Can i go there tomorow? Errr korg ade g mane2 tak ??



Terimakaseh kerana sudi membaca, xoxo

Comments

kak fatin..
peace!!! jugak..
mnekmal said…
gmbr last takleh tahan. taknak kalah pula tu die ni hahahahaha :p
Nurfatin Liyana said…
zati cyg ; peace peace kacang pis ! :)
Nurfatin Liyana said…
ekmal ; HARUS LAH HOII . hahha
Chempaka Sari said…
Salam, saya nak bagitau je, masa saya pergi london akhir tahin lepas selama 10 hari ada dua perhimpuanan. Satu haram satu yang halal.

Yang haram : Di tgh kota london, pelajar ipta/ipts diorang mengamuk sbb kerajaan britain nak potong biasiswa diorang. Masuk berita bagai nasib baik masa tu saya melawat Manchester. Budak ni mngemuk conteng train, pecahkan tingkap bangunan dan macam-macam lagi. Polis mcm tak boleh nak buat ape. Esok esok nak naik train di london nampak la kesan cat spray kat satu train ni (atau undergroud depa kata)

Perhimpunan halal : Perhimpunan orang orang islam tuntuk kebebasan orang plestin di taman Hyde Park. Tak de sapa nak marah sbb depa buat secara aman. Polis yg datang pun tolong jagakan je. Sambil minum2 kopi panas degn depa sekali sementara perhimpuanan nak habis. Yang ni saya nampak sendiri masa lalu tepi hyde park. (dekat dgn Malaysia hall.

Renung renungkan.
Nurfatin Liyana said…
chempaka sari ; sori kalo ade ape2 bnde dlm entri nih buat awk rase tak setuju. rusuhan yg kite maksudkan kat cni adalah POLIS. mgapa dan knp mereka yg kelihatan mcm nak berperang dgn org ramai?

i dont get it. asasnya hanyalah perhimpunan yg mana bertujuan utk menyerahkan memorandum kpd YDPA. dlm memo tersebut ada 8 tuntutan. Yg mana tiada satu pon salah ttp hanyalah utk mncri keadilan buat rakyat.

POLIS mmg lakukan tugasan mereka cuma apa yg mereka lakukan di luar batasan terhadap manusia juga. Salahkah rakyat bersuara? Saudari, kita sama2 mendoakan Malaysia mnjadi negara yg adil buat rakyat jelata di sisi Allah dan agama.

TQ for dropping by =)
Nurfatin Liyana said…
ehh jap Cempaka sari, London ade perhimpunan? hehhehehee. ok ok =)
paham.

Popular Posts